čtvrtek 30. června 2016

Plastic Free July


Mám strašně ráda nejrůznější výzvy. Obzvláště ty, které mají nějaký smysl....A zrovna dnes jsem narazila na jednu, která má podle mě velký význam. Samozřejmě jsem se do ní hned zapojila a doufám, že to zkusí i někdo z vás:)

Plastic free July, tedy Červenec bez plastu, je asi dost výmluvný název, takže není třeba vysvětlovat o co v této výzvě jde:). Přehlásíte se na stránce www.plasticfreejuly.org, kde naleznete hromadu rad, jak se v jednotlivých oblastech obejít bez plastů. Pokud se bojíte, že to nezvládnete celý měsíc, můžete to zkusit třeba jen na týden. Můžete se také přihlásit jen do výzvy TOP 4, v které se pokusíte vyhýbat plastovým lahvím, taškám, slámkám a kelímkům na kávu. Pro mě by to ale nebyla pořádná výzva, takže já zkusím fungovat celý měsíc bez veškerého plastu ;)

Tak se přihlašte a zítra začínáme ;)


pátek 3. června 2016

Události a akce- Červen

Pozdě, ale přece....pár zajímavých událostí v tomto měsíci.....Hned tento víkend se uskuteční několik festivalů, takže pokud nemáte ještě žádné plány, tak si na některý můžete zajít :). Další akce už jsou zaměřené jen na Brno, ale třeba ještě něco zajímavého jinde objevím a přidám:)





  • 4-6.6 Greenfest- Ekofestival v Liberci (www.greenfest.cz). Původně jsem plánovala podívat se i sem, ale asi mi to nevyjde :/. Pokud bydlíte někde poblíž, tak tenhle festival určitě stojí za návštěvu. Letošním tématem je DIY a o to víc mě mrzí, že tam nebudu :/
  • 4-5.6 Raw Fest v Praze (www.rawfest.cz). Pokud vás láká pochutnat si na vitariánské stravě, tak by vás tento festival mohl zajímat:) Já zbožňuju akce plné dobrého jídla :D. Bohužel se ani do Prahy tentokrát nedostanu, ale určitě tuto akci doporučuji.
  • 5.6 Zpátky na Stadec (http://iipad.cz/zpatkynastadec/). Sportovně kulturní festival na brněnském fotbalovém stadionu za Lužánkami
  • 8.6 .17-19:00 S holemi až na vrcholky hor, Ekocentrum Brno (www.ecb.cz/akce/index.php). Seminář o tom jak je pohyb fajn :). Pokud jste ještě nikdy toto centrum v úžasné lokalitě nenavštívili, tak opravdu doporučuji. Semináře i celé místo jsou velmi inspirativní :)
  • 9.6. 14-16:00 Exkurze do brněnské kompostárny (www.veronica.cz/?id=3&i=1396). Na prohlídku je třeba se přihlásit (čím dřív, tím líp, kapacita je omezená). Já už se přihlásila a věřím, že to bude velmi zajímavá exkurze:)
  • 17. a 18. 6 od 11 do 19 hodin Theatre fashion market 19, v Janáčkově divadle. Najdete zde spousty originální módy od českých návrhářů, ale také lokální potraviny a dobroty ;)


Pak tu mám, jako každý měsíc, výčet pravidelných trhů a bazarů v Brně:

  • 7. a 21. 6. od 12 do 17 hodin Pravidelný výprodej skladů Nadace Veronica
  • 11.6. 15-18:00 Bleší trhy ALFA pasáž Brno
  • 11.6 Food Park pravidelný potravinový trh
  • 17. a 18.6 Festival jahod a třešní na Zelňáku
  • 25.6 Food Park StreetFood a Art Festival